Meni Zapri

Domače, popolnoma naravne kopalne kroglice

Tudi vi obožujete kopanje? Potem morate preizkusiti te popolnoma naravne, domače kopalne kroglice, ki jih lahko pripravite kar sami doma. Čisto enostavno. Odvisno je veliko od željenega vonja in potreb (za sprostitev, za dvig energije, za pomiritev,…). Izdelava je čisto enostavna, ne bo vam vzela veliko časa, najlepše pa je, da imate verjetno večino teh sestavin že doma, saj so uporabne v vsakem gospodinjstvu..

Vse kopalne kroglice naredimo iz sode bikarbone, citronske kisline, različnih eteričnih olj, ter sušenih ali ne sušenih cvetov po želji.

Kopalne kroglice 1.jpg
Kopalne kroglice (Pixabay)

Sestavine:

  • 6 žlic sode bikarbone,
  • 2 žlici citronske kisline,
  • 10 kaplic Eteričnega olja po želji lahko tudi več eteričnih olj, ki se med seboj ne »tepejo« (sivka, ognjič, kamilica, vrtnica, limona, pomaranča)
  • Ščepec ali dva suhega cvetja (sivke, ognjiča, nastrgane limonine lupinice, itd.)
  • Če je zmes presuha in se ne da oblikovati, lahko dodate malo naravnega olja, da nastane homogena zmes (avokadovo, mandljevo, kokosovo, olivno, orehovo.

Navodila za izdelavo

V stekleno, keramično, leseno ali glineno posodo nasujemo sodo bikarbono in citronsko kislino, ter ju dobro premešamo.  Z željenimi eteričnimi olji poškropimo nastalo zmes ali mešanico. V mešanico umešamo še različno suho cvetje (cvetove sivke, ognjiča, naribano limonino lupinico, naribano lupino pomaranče, liste vrtnice, itd).  Iz nastale mešanice lahko oblikujemo kroglice, ali pa uporabimo modelčke za mafine, led, pecivo. Kopalne kroglice ali kopalne »modelčke« hranimo na suhem in jih porabimo v dveh mesecih.