Meni Zapri

Peppermint - POPROVA META

Poprova meta.jpg
Poprova meta (Pixaxay)

Poprova meta je eno najstarejših zelišč, ki se uporabljajo v zdravstvene namene. Eterično olje poprove mete pridobijo s CO2 ali s hladnim stiskanjem.

Je vsestransko olje, ki reši številne zdravstvene težave, kot so: sezonske alergije, vročina, bolečine v mišicah, prebavne težave, utrujenost, kožo, lase, proti slabosti,  itd. Uporabljamo ga lahko interno, aromatično ali terapevtsko. Poprova meta je tudi močan antioksidant in anti-alergik. Deluje protivirusno, antimikrobno in proti bolečinsko.

Uporaba

Domača uporaba homeopatskega zdravila: za homeopatska zdravila je značilno, da bolj kot so redčena močnejša so. Nizke potence D1- D12 so najmanj redčene, srednje potence so redčene že bolj D12-D30, višje potence so od C30 naprej. Torej s tem ko je raztopina šibkejša, bolj razredčena je tudi bolj učinkovita. Za domačo laično uporabo priporočam jemanje homeopatskih zdravil od D1 – C30.

Uporaba homeopatskih zdravil/mešanic/pripravkov:

  • 15 – minut pred hrano, pijačo, tobačnimi izdelki, kavo, mentolom
  • 15 – 20 minut po hrani, pijači, tobačnih izdelkih, kavi, mentolu
  • med jemalnjem oziroma uporabo homeopatskih zdravil se odsvetuje uporaba eteričnih olj, parfumov, metin in kamilični čaj, alkohol, coca-cola, kava, itd, saj se s tem znižuje učinkovitost homeopatskih zdravil,
  • homeopatska in navadna (famacevtska) zdravila, lahko jemljemo sočasno (med seboj se ne izključujeta).

Opozorilo:

Eterična olja so zelo koncentrirana in zato niso primerna za dojenčke in za nosečnice. Vedno jih odmerjamo zmerno in poskrbimo, da čisto eterično olje (koncentrat) ne pride v stik z očmi, sluznico ali odprtim ognjem. Čistega eteričnega olja ne nanašamo neposredno na kožo. Hranimo jih zaščitene pred svetlobo, mrazom in izven dosega otrok.