Meni Zapri

HOMEOPATIJA ZA LAIKE - nekaj o homeopatiji

Homeopatija je ena od oblik naravne alternativne medicine, ki se ukvarja z zdravljenjem in odpravljanjem vzroka in posledice težav. Osebno se s homeopatio laično zdravim že 23 let. S homeopatskimi zdravili lahko pozdravimo tako akutne kot kronične bolezni. Temelji po reku »klin se s klinom zbija« kar pomeni, da podobno zdravimo s podobnim oziroma kar bi zdravega naredilo bolnega, bolnega ozdravi: npr: smo zelo prehlajeni, oči nas pečejo in se nam solzijo, imamo tekoč izcedek iz nosu – torej kot pri rezanju čebule – v tem primeru vzamemo homeopatsko zdravilo Alluim cepa – čebulo. Če bi šli zdravi rezati čebulo, bi dobili vse simptome zgoraj napisanega prehlada. Homeopatska zdravila so pridobljena iz rastlin, živali, mineralov ali kemijskih elementov. Homeopat vsakemu posamezniku posebej izbere homeopatsko zdravilo, ki pokriva čim več dejavnikov in simptomov, trenutnega stanja posameznika. Pri izbiri homeopatskega zdravila mora biti homeopat pozoren tudi na življenjski slog posameznika, temperament, osebnost, prehranjevalne navade, vzorce spanja, itd. S pravilno izbiro homeopatskega zdravila vzpodbudi samozdravljenje. Homeopatska zdravila so v nizkih potencah varna za zdravljenje, pri visokih potenca je potrebna večja pazljivost pod nadzorom izbranega homeopata. S homeopatskimi zdravili se lahko zdravijo ljudje vseh starosti – dojenčki, otroci, odrasli, nosečnice in doječe ženske.

Uporaba doma

Domača uporaba homeopatskega zdravila: za homeopatska zdravila je značilno, da bolj kot so redčena močnejša so. Nizke potence D1- D12 so najmanj redčene, srednje potence so redčene že bolj D12-D30, višje potence so od C30 naprej. Torej s tem ko je raztopina šibkejša, bolj razredčena je tudi bolj učinkovita. Za domačo laično uporabo priporočam jemanje homeopatskih zdravil od D1 – C30.

Uporaba homeopatskih zdravil/mešanic/pripravkov:

  • 15 – minut pred hrano, pijačo, tobačnimi izdelki, kavo, mentolom
  • 15 – 20 minut po hrani, pijači, tobačnih izdelkih, kavi, mentolu
  • med jemalnjem oziroma uporabo homeopatskih zdravil se odsvetuje uporaba eteričnih olj, parfumov, metin in kamilični čaj, alkohol, coca-cola, kava, itd, saj se s tem znižuje učinkovitost homeopatskih zdravil,
  • homeopatska in navadna (famacevtska) zdravila, lahko jemljemo sočasno (med seboj se ne izključujeta).

Mešanice homeopatskih zdravil, zelo unčikovite v bojih z virozami, so nam manj znane in dostopne.

Seznam in opis osnovnih homeopatskih zdravil za domačo uporabo.

Stran je v pripravi.

Prihaja kmalu ….