Meni Zapri
Igre.jpg

Kako zamotiti otroka v restavraciji

Kako zamotimo otroke v gostiščih in restavracijah, kjer v zimskem času in poletnem času ni igral? Če je le možno, med poletjem oziroma v toplem vremenskem obdobju, izberemo restavracije, gostišča z zunanjimi igrali, kjer tako 6, kot tudi 9 letnik uživata. Tudi, ko sta bila še mlajša, sta se na igralih vedno zamotila in pozabila na čas, tako je čas, ko sta čakala na hrano hitreje minil. Nekaj časa smo iskali ideje, kako bi ju lahko zamotili tudi med zimskim časom in v primeru, da gostišče nima zunanjih igral. Nisva ravno pristaša, da bi otroka uporabljala telefon in ta čas gledala risanke, če pa smo tako redko skupaj. Zato sva iskala, kako bi lahko na družaben način izkoristili ta čas in se vmes še kaj pogovorili 😊

Našli smo kar nekaj zanimivih iger, ki jih lahko vedno vzamemo s seboj in v njih vsi uživamo.

Igre.jpg
Igre
IQ PUZZLER PRO
5/5

Smart games – pametne igre  je zanimiva igra tako za otroke kot odrasle. Obstaja več vrst oziroma modelov te igre. Ta igra, ki jo imamo mi zavzema 3 težavnostne stopnje. Lažja 2D stopnja – je primerna za otroke od 6 let naprej, težja 2D stopnja je primerna za otroke od 8 let naprej, in 3 stopnja je 3D – primerna za otroke od 10 let naprej.

Naš otrok star 9 let, rešuje vse 3 težavnostne stopnje, zraven zelo razmišlja, vendar na koncu mu uspe. Menim, da tudi mlajši otroci od 6 let lahko na svoj način igrajo igro; npr: samo postavijo like tako, kot prikazuje slika. 2D izziv pa je res primeren za otroke od 5 ali 6 leta naprej. Je zanimiva igrica in vsebuje težje izzive, pri katerih moramo tudi odrasli napeti svoje »sive celice«.

BRAINBOX
4/5

Ste že slišali za to igro? Tudi mi odrasli se jo radi igramo. 😊 Doma imamo kar nekaj različnih različic te igre (moja prva matematika, živali, transport in slike). Za otroke, ki še ne znajo brati, sta najbolj primerni transport in slike. Obstajajo pa tudi medvedki, ki so primerni za mlajše otroke. V bistvu bi se lahko tudi mlajši otroci preko teh slik, ki so na karticah v Brain Boxu učili besed – tako so za učenje besed primerne tudi za mlajše otroke. Na škatlah od iger piše od katere starosti naprej je igra primerna. Prav smešno se vam bo zdelo, ko boste to igro prvič igrali z otroci in ugotovili, da si zapomnijo več stvari, ki jih vidijo na sliki kot vi. Ugotovili boste tudi ali slike gledajo na splošno, ali se spuščajo v detajle, itd.
Igra ima nekaj kartic na katerih so slike, katere lahko gledate 10 sekund (priložena peščena ura), potem pa sliko obrnete, tako da jo ne vidite. Vržete kocko s številkami in odgovorite na tisto vprašanje, katerega številko ste vrgli. Zmagovalec je tisti, ki ima največ pravilnih odgovorov oziroma tisti, ki si je zapomnil največ stvari iz slike.

ČRNI PETER
3/5

Se še vsi spomnite igralnih kart Črni Peter? Pašejo v vsak žep, vzamemo jih lahko povsod. Igra je hitra in enostavna. Igralci en drugemu vlečejo karte. Pari se polagajo dol. Tistemu, ki zadnjemu ostane v rokah karta Črni Peter je poraženec.

ENKA
2/5

Tole igro imamo le redko s seboj, saj je nikoli restavraciji ne utegnemo odigrati do konca.

4 v VRSTO
2/5

Tudi tole igro imamo le redko s seboj, saj je nikoli restavraciji ne utegnemo odigrati do konca.

KNJIGE
4/5

Ko sta bila otroka še mlajša, sva velikokrat vzela zraven knjigice z besedami (kartonke) ali pa kakšne kratke zgodbice in smo jih tako prebirali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja