Meni Zapri
Kdaj zbolimo.jpg

Kdaj zbolimo?

Kdaj zbolimo? Ali kdaj pomislite, ko zbolite, kaj se je dogajalo dan ali 2 prej preden ste zboleli? Se kdaj vprašate kaj ste delali, da ste zboleli? Preden zbolite se po navadi vedno pokažejo določeni znaki, ki nakazujejo možnost bolezni. Se najdete v katerem od njih?

5 pravil bolezni ali kdaj zbolimo najpogosteje:

1.    Utrujenost: Preden zbolite ste dan ali dva dni prej zelo utrujeni in zaspani. Če greste spat, lahko odženete bolezen, saj vam je telo pokazalo, da potrebuje počitek. V nasprotnem primeru, se prekurite in zbolite.

2.    Stres: Ljudje smo tako ali drugače vsak dan v stresu, v obveznostih, smo delavni. Ko pride vikend in se umirimo pogosto zbolimo. Sigurno se Vam je kdaj že zgodilo, da ste celo leto delali, ko pa ste se odločili, da greste na dopust, ste po dnevu ali dveh na dopustu, ko ste se umirili zboleli.

3.    Sprememba okolja: predvsem otroci velikokrat zbolijo tudi zaradi spremembe okolja: spremeni se okolje, ozračje, rutina, lahko celo hrana.

4.    Mrzle noge: Dober pokazatelj, da bomo verjetno zboleli je, če nas dolgo in zelo zebe v noge.

5.    Pričakovanja: nekateri zbolijo tudi zaradi pričakovanja. Ko pričakujejo so nervozni in imajo tako imenovan »rajzefiber«. Takrat ne morejo spat, postanejo preutrujeni in zbolijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja