Meni Zapri
Koper okrasitev 2018

Koper lučke - November 2018

Za vikend smo obiskali Koper, kjer smo preživeli krasen sončen, vendar hladen in vetroven dan. Prezeblo nas je do kosti, dan pa je bil kljub mrazu, v katerem je bilo čutiti in vonjati prihod snega, prekrasen. Čez dan smo uživali v športnem in sprostitvenem parku v Kopru, ko pa se je stemnilo, smo z užitkom pogledali še lučke.

Naj povem, da so to posebne lučke v skulpturah živali. Že ko smo vstopili v Svetleči ZOO so se otroške oči kar zasvetile od veselja, lepote in občudovanja. Tam smo videli osvetljeno skulpturo konja, lisice, laboda, veverice, jelena. Nad nami v drevesnih krošnjah so bile lučke, ki so se spuščale proti nam. Res čarobno. Šli smo naprej proti glavnemu kopališču v kopru in si ogledali še severne medvede, božične sani, snežake in ogromnega medvedka.

Vrnili smo se nazaj proti parkirišču in ob stezi ob morju gledali svetleče se rože. Celotna obmorska pot je prekrasno okrašena. Tudi obcestna razsvetljava je prekrasna. V nekaterih krožiščih so prekrasna svetleča drevesa.

S lučkami v srcu in v spominu smo se tako od prekrasno okrašenega Kopra poslovili. Če me vprašate, ali se splača it tja? Bo moj odgovor: odločitev je vaša, mi smo se imeli res prekrasno in smo uživali, vsekakor pa si želimo videti še kak drug okrašen kraj 😊 Vsako mesto nosi svoje posebnosti, vsako mesto ima drugačno okrasitev in tako je prav, saj s tem mesto oziroma ljudje, ki mesto vodijo pokažejo kakšen odnos in občutke imajo do mesta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja