Meni Zapri
Yukki.jpg


Ste kdaj že slišali za menstrualne skodelice? Jaz sem 😊 in ne boste verjeli… uporabljam jih že 8 let.

Pa se vrnimo na začetek. Zakaj sem se sploh odločila, da sem pred 7 leti kupila svojo prvo menstrualno skodelico. Motila so me vaginalna vnetja po uporabi tamponov, neprestana uporaba canestena zaradi uporabe tamponov, uporaba dnevnih menstrualnih vložkov je vedno povzročila alergijsko reakcijo, srbečico in neprijetnost. Zato sem se odločila, da temu naredim konec in najdem rešitev.

Tako sem začela uporabljati svojo prvo menstrualno skodelico Lunette – iz kar trdega silikona. Najbolj me je motil jeziček čisto na koncu, saj me zelo motil.

Iskala sem rešitev temu in našla vmesno mensturalno skodelico, ki je bila iz mehkejšega silikona in kar boljša. Odkar pa imam doma menstrualno skodelico Yuuki sem naravnost navdušena, saj se z njo počutim brezskrbno in lahkotno.

Menstrualna skodelica Yuuki

Za razliko od ostalih menstrualnih skodelic, je že videz, ko jo dobimo drugačen 😊 Dobimo jo v lepem pakiranju z posebnim lončkom. Vse menstrualne skodelice piše, da jih je potrebno prekuhati v vreli vodi, v kateri morajo nekaj časa vreti. Glede na to, da večino menstrualnih skodelic dobimo v posebni vrečki, moramo za prekuhavanje le teh kupiti, ali uporabiti lonec/lonček, ki je primeren za naše kuhalne plošče.  Menstrualno skodelico Yuuki pa dobimo že pakirano v posebnem lončku, ki je primeren za prekuhavanje menstrualne skodelice v mikrovalovni pečici – TOOOPPP 😊

Silikon te menstrualne skodelice je mehek, peclja pa se sploh ne čuti. Tudi vakum, ki drži menstrualno skodelico v nožnici je ravno pravšnji, da je neboleč, Pri določenih menstrualnih skodelicah je napreč vakum tako boleč, da komaj zdržiš z njimi v nožnici več kot 1 dan. Tudi samo nošenje menstrualne skodelice ni boleče. Ker imam prve dni kar močne menstruacije, pri meni zdrži menstrualna skodelica približno 4 ure, včasih tudi več. Če imate manj močne menstruacije pa lahko odlivate iz skodelice vsakih 12 ur. Vmesno čiščenje menstrualne skodelice Yuuki je zelo enostavno. Menstrualno skodelico, ko mislite, da je polna vzamete iz nožnice, odlijete vsebino, splaknete pod tekočo vodo, ali obrišete s higienskimi vlažilnimi robčki za intimno nego, lahko uporabite tudi wc papir, ter čisto vstavite nazaj. POZOR!!! – paziti morate, da so vse 4 luknjice dobro očiščene in prehodne.

Mehka skodelica Yuuku

Pred začetkom vsake menstruacije je pametno menstrualno skodelico Yuuki prekuhati.

Vse menstrualne skodelice imajo še super funkcije – z njimi se lahko kopate tako v morju kot v bazenu – JUPI 😊 Normalno se lahko gibljete, športate, hodite v službo, dan lahko poteka kot vsi ostali dnevi, ko nimate menstruacije. Sama sicer v prvih dneh menstruacije, ko je le ta močnejša uporabljam tudi pralne vložke Racman, vendar je to čisto nepotrebno, saj skozi menstrualno skodelico Yuuki popolnoma nič ne prepušča.

Vstavitev menstrualne skodelice Yuuki v nožnico je poponoma enostavna. V kolikor vas je strah, kako vam bo šlo, kako jo boste pravilno vstavili, je strah popolnoma odveč. Če vam prvič ne bo uspelo, in bo teklo mimo, jo boste vzeli iz nožnice in ponovno vstavili. Garantiram vam, da jo boste najkasneje v tretjem poskusu sigurno vstavili pravilno. Vse je v občutku. Zaupajte si in vse bo ok.

Torej zakaj bi se jaz osebno še enkrat odločila za menstrualno skodelico Yuuki:

  • zaradi mehkega silikona,
  • mehkega peclja,
  • nežnega vakuma v nožnici,
  • manj vaginalnih vnetih,
  • manj alergenih reakcij in srbečice na intimnem predelu,
  • odličnega lončka za prekuhavanje v mikrovalovni pečici,
  • kopanja v bazenih in na morju,
  • udobnega nebolečega počutja.

Mislim, da je to dovolj razlogov, da kliknete na spodnjo povezavo in kupite menstrualno skodelico Yuuki že danes 😊

[Sassy_Social_Share title="Deli prispevek z prijatelji"]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja