Meni Zapri
Premalo oblečeni.png

Premalo oblečeni?

Se tudi Vam zdi, da so vaši otroci premalo oblečeni. Meni se zdi vedno, da sta premalo oblečena. Zdaj ko sta že večja mi že povesta – »veš mami če tebe zebe to še  ne pomeni, da zebe tudi mene«. Hmmmm … a res? Je res zdaj vreme primerno samo za kratke rokave in pulover? Včasih ne vem, kdo je nor? Jaz? Ali otroka? Ljudje nas čudno gledajo, ko gremo na sprehod. Jaz hodim zdaj v tem letnem času zavita kot mumija, če bi se dalo bi si še šal dala okrog vratu. Ampak to bi verjetno res zgledalo že pretirano. Torej jaz hodim v spodnji majici, majici z dolgimi rokavi, puloverjem, sofshelom ali lahko tanko bundo, ki jo naravnost obožujem. Medtem ko moji trije fantje (zraven je štet še mož) hodijo samo v majici s kratkimi rokavi in puloverju.

Kaj so nas učili?

Vedno so nas učili, da moramo otroke oblačit, tako kot oblačimo sebe, drugače so premalo oblečeni. Noben nam pa ni povedal ali naj jih oblačimo tako, kot se oblači mož ali tako kot se oblačimo me mame? V teh nekaj letih starševstva sem se naučila slednje: če je otrok za vratom topel, ga sigurno ne zebe (tudi če ima roke mrzle). Otroci, ki se gibajo morajo biti manj oblečeni kot starši, ki se ne gibljejo. Vam je kaj znano, da otroke oblečemo kot sebe, ko gremo ven? Torej vse možno (npr. zjutraj ko gremo od doma), popoldne ko gremo iz vrtca, šole in službe pa smo natovorjene kot kamele. Če bi mi v tistem trenutku otrok rekel še za roko, bi mu lahko ponudila samo še nogo. V tistem trenutku pomislim, zakaj nimam zraven kar nakupovalnega vozička? Da vržem vse torbe in obleke noter in odpeljemo vse skupaj domov. Ali pa, zakaj nisem kar Mary Poppins s čudežno torbo v katero gredo vse stvari 🙂

Posledica neprimernega oblačenja

No najhuje pa je, da smo zdaj največkrat zaradi neprimernega oblačenja bolj na udaru virusov in bakterij. In kaj naredimo, ko se zaradi neprimernega oblačenja oziroma podhlajenosti prehladimo (največkrat ko je zunaj hladno in suho vreme)? Seveda vzamemo Aconitum napelus. To homeopatsko zdravilo sigurno zelo hitro pomaga, da prehlad takoj odženemo, če pravilno in takoj odreagiramo. Tako sploh ne pride do gripe, viroze in ostalih hujših bolezni, ki so lahko posledica tudi neprimernega oblačenja.

Kdaj otroku dati homeopatsko zdravilo Aconitum napelus oziroma kdaj odrasli vzamemo Aconitum napelus v primeru podhladitve? Torej zunaj je toplo, ko gremo ven, naenkrat se zunaj zelo ohladi (to se dogaja najbolj v jesenskih in pomladnih mesecih takrat smo najpogosteje premalo oblečeni). Ko pridemo domov že kihamo, čutimo, da se bolj čudno počutimo, zebe nas do kosti, lahko nam že teče iz nosu, v tem primeru mi že vzamemo Aconitum napelus. Tudi pozimi, se gremo na primer smučat ali sankat, dokler migamo nam je vroče in je vse v redu, ko se umirimo, nas zazebe do kosti, včasih se tudi tresemo, tudi v tem primeru mi vzamemo Aconitum napelus. Drug dan smo zdravi kot ribice in pripravljeni na novo sankanje in smučanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja