Meni Zapri
Trebusna viroza

Trebušna viroza

Trebušna viroza kot vsako leto, so na pohodu spet trebušne viroze tako v vrtcu, šoli kot tudi v službi. Doletela je tudi nas.

Otrok me ob 5h zjutraj pokliče: »mami, mami pomagaj mi. Imam drisko in bruham. Sploh ne morem iz stranišča.«

Iz postelje me dobesedno odnese do stranišča, kot bi imela noge na raketni pogon. In že začnem z zasliševanjem: kaj se dogaja? Kdaj se je začelo? Kaj vse ti je? Te boli trebuh?

Otrok me gleda, kot bi priletela iz lune, vprašanja pa še kar letijo iz mene. Ustavim se. Ga pogledam, vidim, da je slaboten, poten in ga mrazi.

Otrok počasi začne govoriti kaj mu je, seveda je ¾ vprašanj do tega trenutka že pozabil. Zato mu še enkrat ponovim vprašanja, na katera mi mora odgovoriti.

Unčikovita pomoč

Med tem ko on odgovarja, hodim jaz ko teta Pehta po stanovanju in iščem rožice (beri zdravila). V mojih možganih pa je ena velika zmešnjava: kaj vse je že proti driski in kaj vse proti bruhanju, kaj pa bolečine v trebuhu? Uffff… iz ene strani stanovanja privlečem neke naravne probiotike in jih položim na mizo, iz predalčka potegnem eterična olja – katera eterična olja so že proti driski? Saj res – digestzen bi znal zelo pomagati, pa kakšna sivka, ki pomirja tudi. Še ta dva olja položim na mizo k probiotikom. Možgani razmišljajo naprej. Iz lesene omarice, ki jo imam potegnem še 5 škatel homeopatskih zdravil (kot laik jih imam cca 100), Brskam in iščem, pregledam vseh pet pa ne najdem. Le kje se skriva Veratrum Album. Po 10 minutah brskanja ga le najdem. Otroka vprašam: »si mogoče včeraj kaj takega pojedel?« (če bi se zastrupil s hrano in imel podobne znake bi morala uporabit Arsenic). Reče, da ne – torej je sigurno trebušna viroza in pravo homeopatsko zdravilo Veratrum Album.

V moji glavi se odvija proces. Kako bi mu lahko na naraven način čim hitreje pomagala, da bi mu bilo bolje. Probiotiki rabijo svoj čas, da primejo, včasih tudi 2 dni, eterična olja tudi potrebujejo kar nekaj časa, da pomagajo. Vzamem Veratrum Album in mu dam 5 kroglic v usta. Po 2 odmerku homeopatskega zdravila otrok prileze iz stranišča in se uleže na sedežno. Po pol ure jemanja homeopatskega zdravila, se že pokaže izboljšanje. Po 1 uri pa je otrok kot nov – ne bruha, ne driska. Reče samo: »malo me še trebuh boli«. Dobro, to je odličen znak, da je zdravilo prijelo. Med odmerki podaljšujem čas. Čez 1 uro že skače po stanovanju in nagaja naprej.

Kar naj nagaja in izživi otroštvo, samo da je zdrav 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja